A.C.S.N

 

Geschiedenis van A.C.S.N

De Amerikaanse Cocker Spaniel Club is een vereniging van liefhebbers van de Amerikaanse Cocker Spaniel en behartigt alle belangen die het ras aangaan.

De vereniging is in 1964 opgericht en telt momenteel +/- 80 leden waaronder 2 ereleden. De activiteiten van de vereniging zijn gericht op vele facetten. Voor de leden worden bijzondere dagen georganiseerd waardoor onderlinge contacten kunnen worden gelegd. De eigenaren van jonge Ami’s, zowel leden als niet-leden, worden éénmaal per jaar uitgenodigd voor de AMERIKANENDAG. Hier kunnen zij de honden laten beoordelen, er worden demonstraties gegeven op het gebied van trimmen, gehoorzaamheid en jacht. Dit is één van de drukst bezochte activiteiten.

Op de jaarlijks terugkerende KAMPIOENSCHAPSCLUBMATCH beoordeelt een deskundige keurmeester de honden volgens de rasstandaard van de Amerikaanse Cocker Spaniel.

De leden kunnen voor de verkoop van hun puppies gebruik maken van de PUPPYBEMIDDELING. Aan de ouderdieren worden behalve schoonheidseisen ook gezondheidseisen gesteld. De gezondheid van de Amerikaanse Cocker Spaniel staat bij de vereniging hoog in het vaandel en er wordt veel energie gestoken in het gezond houden van het ras.

Wij zijn erkend door de Raad van Beheer als rasvereniging van de Amerikaanse cocker spaniel.

Het Clubblad van de A.C.S.N. bevat artikelen over de gezondheid van de ami en artikelen van algemene aard. Tevens wordt bij de Kampioensclubmatch een catalogus van de ingeschreven honden verstrekt.